Generic selectors

Exact matches only

Search in title

Search in content

Post Type Selectors

post

page

tribe_events

Filter by Categories

Ontspoord

Podium

Bankkaart

Met het Bankenplan maken we werk van de banken met het beste maatschappelijke rendement: zitbanken. Zodat er plaats is om te genieten van de stad, het dorp, de natuur, de mensen en dus elkaar. Babbelbanken die zorgen voor basismobiliteit voor senioren en voor rustpunten voor iedereen. Win-win-win. We stimuleren mensen om aan hun gevel een uitklapbare bank te bevestigen. Menselijke warmte is immers de beste gevelisolatie. Een zitbank brengt mensen samen. Letterlijk, maar ook figuurlijk.

Maak van Herentalse mee een heuse Bankstad en vraag nu jouw eigen gratis gevelbank aan!

Woon jij in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven en wil je graag Bankdirecteur worden? Dan is dit je kans! Stuur ons een mail en vraag een van de 5 gratis gevelbanken aan. Wij komen de bank gratis installeren, daarna kan jij als directeur zelf aan de slag om je bank te laten renderen.

Elke 100 meter een zitbank

Ons doel is om Herentals te voorzien van een zitbank om de 100 meter. Klinkt ambitieus? Dat is het ook! Maar zo krijgt iedereen de kans om te voet de stad te verkennen en essentiële verplaatsingen uit te voeren zoals boodschappen doen bij lokale handelaars of op bezoek gaan bij vrienden.

Jullie kunnen ons helpen om de bankenkaart van Herentals verder aan te vullen. Waar staan er momenteel al banken in de stad? Het centrum hebben we zelf al redelijk goed in kaart gebracht. Voor Noorderwijk en Morkhoven kunnen we nog wat input gebruiken ;).

Aan de hand van deze kaart kan de stad ook haar eigen bankenbeleid verder uitvoeren en kunnen ze op strategische locaties nieuwe banken plaatsen.

Bijdrage aan Zomerspoor

De deelnemers van Zomerspoor krijgen aangename rustpunten aangeboden tijdens hun ontdekkingstocht van de verschillende activiteiten. Bewoners kunnen via de Bankkaart hun omgeving al wandelend ontdekken, waarbij de banken dienen als rust- en ankerpunten, wat wandelaars in staat stelt nieuwe buurten en buren te leren kennen. Locaties van nieuwe banken worden gekoppeld aan bezienswaardigheden of groene rustpunten, waardoor bezoekers zich op reis wanen in hun eigen omgeving.

Praktisch

    • dagelijks
    • contactpersoon: Jo Spiessens